Jeg uddanner mine elever til:

  1. At have forståelse for hestens biomekanik
  2. At vide hvordan biomekanikken påvirkes positivt med hjælperne
  3. At arbejde konstruktivt og med anatomisk indsigt
  4. At bruge den klassiske dressur med viden om, hvornår og hvorfor en øvelse trænes, vælges og forfines
  5. At forstå hestens psyke og være i stand til at forklare den opgaverne
  6. At bruge ridningen som gymnasticering uanset brug og niveau
  7. At vide og forstå hvordan rytterens krop påvirker hesten konstruktivt
  8. At have indsigt i hvad de gør, hvornår de gør det, hvorfor de skal gøre det og hvordan de ting, de gør, virker på ridtet
  9. Stille spørgsmål
  10. At forstå hver øvelses gavnlige effekt på opbygningen af en stærk atlet

Jeg tror, at for at få succes med dressuren, skal en rytter forstå ovenstående parametre

Min baggrund for rideundervisningen
Jeg har uddannet ekvipager siden 2008. I starten med primært fokus på indlæring og læringsteori. Siden hen er mit fokus flyttet mere og mere over på dressur og biomekanik – eller rettere: tilbage til dressur og biomekanik, for det er dybest set altid det, der har interesseret mig.

Min dressurundervisning tager udgangspunkt i HELT klassisk traditionel dressur, som det oprindeligt var tiltænkt, at man byggede en hest op. Jeg krydrer den klassiske dressurs grundtanke med ny viden om biomekanik og bevægelse samt mange års træning i rytterens opstilling og påvirkning af hestens krop. 

Jeg bruger dressuren meget bevidst til at træne specifikke kropsdele og arbejder ned i små detaljer og store perspektiver. Jeg uddanner med andre ord mine ryttere til at være indsigtsfulde og målet er altid at gøre rytteren i stand til at forstå hvordan man bedst påvirker hesten med hjælperne – ikke for at opnå en speciel øvelse, men for at få øvelsen til at træne hesten bedst muligt. 

Dertil er jeg uddannet osteopat, hvilket giver mig en ret dybdegående forståelse for hestens anatomi i ridningen – faktisk kan jeg ‘læse’ hestens muskelbrug, og dermed forudsige og afhjælpe eventuelle problemer via bevægelse og øvelser.

Kvalifikationer: Jeg arbejder på fuld tid, som behandler og underviser og bliver brugt op til landsholdet, til at forfine og forstå hestens udfordringer i bestemte øvelser og komme med input til at forbedre disse.


Jeg har kurser og uddannelse i:
· Rytterens opstilling
· Dressur
· Dressur for lange liner
· Akademisk dressur
· Klassisk dressur
· Hestens adfærd
· Coaching
· Anatomi