OSTEOPATI

Hvad kan behandles med Osteopati:
Som uddannet osteopat kan jeg hjælpe heste med alle mulige former for problemer; låsninger, øm ryg, kissing spine, staldkramper, ømheder osv. Typisk vil din hest selv gøre dig opmærksom på, at den har brug for hjælp. Måske ændrer den adfærd, bukker, har svært ved at springe an til den ene side, går på 3 spor, viser ubehag ved opsadling, går på 3 spor eller har steder, hvor den pludselig ikke kan lide at blive rørt. 

Hvad er Osteopati: 
Osteopati er en internationalt anerkendt manuel behandlingsform, der er baseret på traditionelle sundhedsvidenskabelige fag, som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik og patologi… Sagt på en anden måde: en osteopat kan både arbejde med både skelet, muskler, bindevæv… ja, hele kroppen. 

Osteopater er kendt for at være fejlfindere og være eminent gode til at finde årsagen til problemet og dermed lave en langsigtet og holdbar korrektion.

Behandlingen er individuel og blid og har mange grader, hvorfor selv utrygge eller meget smerteramte dyr som oftest vil lade en osteopat nå langt med behandlingen.

Hvordan foregår en behandling:
Jeg vil altid spørge ind til forhistorien og et evt. skadesforløb. Det gør jeg, fordi hestens krop er så kompleks, at små ubetydelige forhistorier, kan ofte være den bagvedliggende årsag til et problem. Eksempelvis hænger knæ og ryg ofte sammen, og noget i hasen kan have meget stor indflydelse på lænden.

Jeg vil typisk også bede dig om at vise hesten i bevægelse. Lige spor i skridt og trav, zig-zag, bak og ofte også longe, hvis det giver mening.

Bevægelsesanalysen fortæller mig en HEL masse om hestens krop og tilstand og giver mig en god ide om symptomer og måske årsag. 

Når jeg har set din hest i bevægelse, kan vi gå i gang med den egentlige behandling. Jeg mærker hele hesten efter for spændinger og låsninger, og ofte ordner jeg det, jeg finder undervejs. 

Som osteopat har jeg mange tilgange til led, muskler og bindevæv, og jeg benytter mig af hele spektret af teknikker, men vil altid vælge de blideste og blødeste teknikker først. 

En behandling tager et sted mellem 30 og 45 minutter. 

 

Inden behandling
For at få det optimale ud af din behandling og sikre sikkerheden for både mig og din hest vil jeg bede dig om at sørge for følgende:

  • Hesten er tør og fri for mudder – specielt ben
  • Et plant underlag hvor hest (og behandler) kan stå og arbejde
  • Ha’ eventuelt sadel, trense og underlag klar, i tilfælde af at noget skal checkes i forhold til hestens anatomi
  • Tænk over om der er noget der kan skabe uro under behandlingen (fodertidspunkt, ind/udluk eller måske har din hest brug for at der er en anden hest til selskab)
  • Fodring: jeg bliver tit spurgt om hesten må stå og spise imens den bliver behandlet. Det er ikke altid en god ide, da hesten har brug for ro, og for at mærke hvad der sker i dens krop.

Osteopat – vogt dig for efterligninger:
Som Osteopat, er jeg uddannet gennem flere års intensiv skolegang og eksamineret i  teknikker, der går på både ledmanipulation (skeletale korrektioner) og bløddele (muskler, sener, ligamenter). Osteopati er en mere og mere populær behandlingsform, og der er desværre også kommet mange kortere uddannelser på markedet, som uddanner osteopater. Så hvad skal man gå efter?

For mig, er det selvfølgelig altid talentet, resultaterne og erfaring der tæller mest – jeg ser behandlere med en helt usædvanlig indsigt og forståelse, udrette fantastiske ting, uden uddannelse. Jeg ser også behandlere med meget lang uddannelse, udrette mindre. Derfor vil jeg være den sidste til at kritisere andre, kun på baggrund af deres uddannelse, og jeg vil altid råde dig til at se på din behandlers resultater. 

I forhold til uddannelse har jeg selv valgt at følge et langt og meget seriøst forløb, med flere eksamener undervejs, som sikrer et meget højt fagligt niveau. Når du søger Osteopat, vil jeg klart anbefale dig, at sikre dig at din behandler har den lange uddannelse, for osteopati er meget omfattende, men husk nu på, at resultater og kompetence er personafhængigt og ikke kun baseret på din behandlers papirer.

Artikulation

(passiv bevægelse af leddene) til at forbedre kvalitet og/eller omfang af ledbevægelsen..

Funktionelle-/fascielle-
/muskelhindeteknikker.

Disse teknikker arbejder med vævene, som bringes i en tilstand af afspændthed, så en frigørelse opnås. Disse teknikker er meget blide og bliver ofte brugt ved akutte tilstande og utrygge dyr.

Muskel-energi teknik

bruger blidt patientens egne kræfter til at genskabe en balanceret muskelfunktion.

Kranieteknikker.

(KranioSakralterapi) Disse teknikker arbejder via kroppens naturlige bevægelser og er helt stille men meget effektive.

HVLA

(kendt som løsning af led med impuls eller manipulation). Teknikker til genopbyggelse af bevægelse og funktion af et led (denne teknik producerer ofte en kliklyd).

Organteknikker.

For optimal funktion af organet stimuleres ophænget samt kar- og nerveforsyningen. Organets fascie frigøres fra tilstødende strukturer, så egenbevægelse og bevægelse i forhold til omkringliggende væv reetableres.