Osteopaten har altså specialiseret sig i at se på, hvordan forskellige dele af kroppen – knogler, led, bindevæv, muskler, organer mm. – arbejder og påvirker hinanden.
På den måde undgår osteopaten at udføre traditionel symptombehandling.

Hvad nytter det f.eks. at løsne op for et led, hvis musklerne og bindevævet omkring dette led stadigvæk spænder? Netop ved at betragte kroppen som en helhed og arbejde sig ind på de dybereliggende årsager til symptomerne, opstår der hurtigt effektive og holdbare resultater ved en osteopatisk behandling. Dette ses ofte allerede efter et kort behandlingsforløb.
Fakta om Osteopati generelt :
I Europa kan man blive uddannet til osteopat både på et deltids- og et fuldtidsstudie. Deltidsstudiet kan kun påbegyndes, hvis man i forvejen er læge, fysioterapeut eller kiropraktor. I nogle lande kan en færdiguddannet osteopat ydermere få BSc. (Hons) eller en master degree i osteopati. Osteopati er en selvstændig uddannelse og profession og skal altså ikke ses som en overbygning på et andet fag. Fælles med førnævnte uddannelser er den grundlæggende viden om kroppens anatomi, etc., men filosofien og tilgangen til kroppen og strukturerne er anderledes og unik.
(kilde: danskeosteopater.dk)

Osteopati er en internationalt anerkendt manuel behandlingsform, der er baseret på traditionelle sundhedsvidenskabelige fag, som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik og patologi.

Osteopater benytter sig af blandt andet af manuelle teknikker til at give behandling med det for øje at genskabe optimal bevægelse i hele kroppen. Vi tager afsæt i dybdegående teoretisk viden om dyrets krop og helhed, samt i en forståelse af, at struktur og funktion påvirker hinanden. Specielt er helheden i bevægelsen et af mine specialer. Som Osteopat er det mit mål at finde årsagen til symptomet og behandle denne. Derfor vil jeg som regel spørge meget ind til sygdoms- og skadeshistorie da et gammelt ar på benet eksempelvis sagtens kan have indflydelse på en lænd der bliver ved med at gå i ‘udu’. Osteopaten vil udføre relevante undersøgelser for at lokalisere lesioner i led, muskler, bindevæv, nervesystemet og kredsløbet. Det er ikke ualmindeligt at årsagen til problemet ligger et andet sted, end der hvor smerterne eller symptomerne opleves. Osteopater behandler således mange forskellige sundhedsproblemer og skader. Behandlingen er individuel og blid og har mange grader, hvorfor selv utrygge eller meget smerteramte dyr som oftest vil lade en osteopat nå langt med helingen. Osteopaten opnår sine resultater ved at bruge et bredt udvalg af manuelle teknikker, der passer til den enkeltes behov:

Vores sager