SUMMUS PLATINUM 4 VET

Hvordan kan laser hjælpe min hest?

Seneskader, ledskader, muskeltræthed, rygproblemer,
ligamentskader, muk, sår, hudproblemer? 

Laserterapi er efterhånden både velkendt og elsket af både behandlere og kunder. Der er utallige universitets undersøgelser og beviser for, at laseren er effektiv på alt, hvor heling er påkrævet. 

Jeg bruger laseren som supplement til mine osteopatiske justeringer og booster væv og de formodede skader jeg finder under vejs. Andre gange er det dyrlæger der henviser deres klienter til mig, når de har patienter hvor de mener at laser ville hjælpe med til heling af en diagnosticeret skade. 

 

Hvordan virker laseren?

Når en hest får en skade, går kroppens celler i gang med at hele skaden og gendanne kroppen. Cellerne arbejder i et vist tempo og tempoet er afgørende for hvor lang tid en skade tager om at hele. 

Laseren booster cellernes fornyelse og dermed speedes helingen markant op. Ofte heles der mere end 50{2543b32f47eef6ad169218206d83332b162ba921e0d06a588ce9e0a04419de59} hurtigere, når laseren tages i brug. 

Ofte kan laseren også være med til at vende en proces for eksempel ved kroniske skader og dermed også gøre en kronisk skade bedre. 

 

Der er forskel på lasere

Der er mange lasere på markedet, og alle lasere har en effekt. En effektiv højtydende laser gør dog tingene markant bedre og hurtigere end de mere almindelige lasere.  

Min laser er en højtydende laser, som har evnen og kvaliteten til at gå i dybden i kroppen. Det er den samme laser som dyrlægerne bruger, og den kræver en hel del knowhow at lave behandlinger med den. Derfor har jeg også udvidet certificering i at bruge laseren og har samme adgang til forskning og opdatering, som en dyrlæge har.

Platinum 4 vet laser

Platinum 4 er udstyret med de bedste materialer og nyeste teknologi og er nok den bedste laser på markedet. Den er kraftfuld og har som den eneste laser, der kan arbejde på 4 bølgelængder.

– 24 watt CW og 28 watt ved pulsering

– 4 bølgelængder 660, 800, 905, og 980nm

Oftest stillede spørgsmål

Forhåbentligf finder du svar her, ellers må du altid ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål sms: 28993229

Skal man ikke bruge et specielt kamera?

Nej, det er ikke nødvendigt. Som osteopat er jeg uddannet til at bruge mine øjne og hænder til at finde de ting der generer din hest, og jeg stoler på mine sanser og på min viden. At bruge apparater til at finde problemerne, vil for mig give en falsk tryghed.

 

ER DET KUN DYRLÆGER DER MÅ GIVE LASER?

Det kommer lidt an på hvem du spørger. Der er mange lasere på markedet, og ikke alle lasere er så gode som min. Og den laser jeg bruger, sælges normalt kun til dyrlæger, fordi den er højt ydende og meget effektiv – hvilket også betyder at man virkelig skal vide hvad man laver. Men svaret er faktisk, at alle kan og må give laser, men det er ikke så nemt som det måske ser ud til.

 

KAN MAN GIVE FOR MEGET LASER?

Laserterapi kan ikke overdoseres. Når cellerne har fået nok, tager de ganske enkelt ikke imod mere laser. Derfor er det også vigtigt, at en laserterapeut har en god baggrund (længerevarende anatomisk uddannelse, dyrlæge, osteopat eller fyioterapeut), så man er i stand til at vurdere hvad der bør prioriteres højest. Der skal lægges en god plan, både kortsigtet og langsigtet.

KAN LASEREN BRÆNDE MIN HEST?

Både ja og nej. Hvis man holder laseren stille det samme sted for længer, så ja! Så kan den brænde hesten. Desuden er der en hel masse med huden, farve, pigmentering osv., som man lige skal have styr på, for ikke at overophede et område.

 

HVOR MANGE BEHANDLINGER HAR MIN HEST BRUG FOR?

Det kommer an på skade, diagnose og hvor lang tid der er gået fra skaden er opstået til vi er igang med behandlingen. Typisk kræver en akut situation flere laserbehandlinger hurtigt efter hinanden (typisk 3x på 1 uge, hvilket også vil bringe hesten tilbage i træning markant hurtigere). En kronisk skade går man lidt mere systematisk til værks på over lidt længere tid.

HAR DU ET SPØRGSMÅL?

Jeg vil rigtig gerne svare på dine spørgsmål vedrørende laser. Da jeg kører som fuld tids behandler kan jeg dog være svær at træffe på telefonen, men jeg svarer altid på sms og mail. Du kan skrive til mig på: 28 99 3229 og også på min facebookside prestonhorses er der rig mulighed for at få svar på alt hvad du vil vide.