3 fede muligheder for at lære mere om hestens anatomi

Jeg tror på, at jo bedre vi forstår vores hest og dens bevægelser, jo bedre kan vi udvikle os som ryttere og trænere. Ved at forstå hestens bevægelser og krop øger vi også sandsynligheden for at undgå skader, skadespauser og forkert slid.

Anatomi bliver tit gjort til noget kompliceret noget at forstå – derfor sætter jeg også en ære i at lave foredrag og kurser der giver maximal viden, fortalt på en let forståelig måde. 

Alt efter hvor nørdet du ønsker at blive, er der flere muligheder som du kan læse mere om her under. Men for lige at opsummere hurtigt er der følgende muligheder:

6 aftner om biomekanik 1+2 – dybdegående kursus over 6 aftner som tager dig igennem hestens anatomi fra inderst til yderst

2 aftner om biomeknik – en light version med de vigtigste informationer. Let at gå til for alle. Hver aften er i 2 dele – praktisk og teoretisk

10 gode måder at se og forstå hestens biomekanik – et aften foredrag hvor jeg gennemgår de 10 letteste måder at se om din hest arbejder optimalt

Læs nærmere her under

Her bliver du taget med igennem 6 spændende og aktive workshops om hestens anatomi og bevægelse – fra inderst, til yderst. De 6 aftener er bygget op med 1 overordnet tema hver gang:

  • 1 Skelettet
    Her gennemgår vi (og samler) hestens inderste. Temaet er led, vinkler og bevægelserne igennem skelettet.
  • 2 Muskler, sener og bindevæv
    Her får vi svar på spørgsmål som: hvordan fungerer en muskel? Hvordan opstår en seneskade? Hvad er den praktiske betydning for min hest, hvis en muskel forsvinder eller er underudviklet? Hvordan bør musklerne arbejde, og hvad skal jeg selv være opmærksom på? Og meget meget meget mere. 
  • 3 Nervesystemet
    Ja, det lyder måske kedeligt, men forståelse af nervesystemet, giver dig indsigt i både fysiske og psykiske reaktionsmønsre hos din hest. Du vil her få en forståelse for hvordan din hest ser, føler og balancerer sig selv, og hvordan du, via træning og opmærksomhed, kan forbedre din hest maximalt. 
  • 4 Bevægelsesanalyse
    Igennem tiden, har jeg fundet en masse lette måder at se om hesten bevæger sig rentaktet og i optimalt flow. Disse lette værktøjer bliver dine og vil sætte dig i stand til at forstå reel og uærlig overtrædning, korrekt takt og hvad det har af betydning, taktfejl og meget mere. Og ikke mindst, konsekvenserne ved mangel på bevægelse eller takt.
  • 5 Grundtræning og forståelse for øvelsernes gavn for hestens krop
    Den muskulære uddannelsesskala og hvad der skal være i orden, for at gå til næste skridt
  • 6 Udstyr og hvordan det påvirker hestens krop
    En ‘lege aften’ hvor teori og praksis går hånd i hånd i forhold til at forstå hvordan udstyret kan forbedre eller forværre hestens bevægelser. 

VARIGHED OG MÅLGRUPPE
Kurserne kan let afholdes i klubber eller stalde med faciliteter til længere teoretiske aftener. Er du den nørdede type, underviser, berider eller dommer, er kurserne rigtig gode. Det vigtigste er sådan set, at du ønsker en dybere forståelse af hvordan det hele hænger sammen.

Hver aften varer ca 4 timer

6 aftener om biomekanik – 2

Hvis du ikke synes biomekanik 1 var spændende nok… så kommer her en 2’er. 2’eren indeholder mere praktisk arbejde men er stadig en teoretisk ‘tung dreng’ – selvfølgelig formidlet på let tilgængelig og underholdende måde.

  • 1 Hestens ydre, og hvad det fortæller dig
    Hove, hovstilling, slid, muskler… hvordan det ser ud, fortæller dig alt om hvad der foregår i hestens krop. Aftenen foregår i både teori og praksis med analyser og test på levende heste. 
  • 2 Muskler, sener og bindevæv
    Muskelsystemer og balancer fortæller os en hel masse om hestens bevægelsesmæssige udfordringer. Hvordan læser du hestens bevægelser, blot ved at se på dens muskler? Og hvordan lærer du dens styrker og svagheder at kende, blot ved at se på dens bygning? Og hvordan ser du hvad der er muskler og hvad der er overvægt.
  • 3 Haltheder
    Når man vurderer haltheder, er der forskellige grader og skalaer. Men ikke alle er lige gode til at se haltheder. Når du har været igennem denne aften, vil du med garanti, være markant bedre til at se hvad der er halt, urent og rent.
  • 4 Værktøjer i dagligdagen (part 1) 
    Du behøver ikke være behandler, for at lære at mærke efter hvordan din hests krop har det. Der er mange af de dagligdags rutiner, som let kan gøres til en checkup rutine samtidig. 
  • 5 Videoanalyse 
    Hvornår bevæger hesten sig hensigtsmæssigt? Er der noget der er skidt for noget og godt for noget andet? Vi går her i dybden med forståelse af bevægelsesflow, brystkassens svingninger, overrul, balance.. You name it og vi finder detaljen der kan optimere hestens bevægelser.
  • 6 Værktøjer i dagligdagen (part 2)
    Part 2 giver dig flere konkrete teknikker ud fra analyse af hestens bevægelser. Part 2 er en heldags workshop med masser af praktisk træning og eksempler på hvad og hvordan forskellige issues kan rettes i ridning eller med små justeringer.

VARIGHED OG MÅLGRUPPE
Kurserne kan let afholdes i klubber eller stalde med faciliteter til længere teoretiske aftener. Er du den nørdede type, underviser, berider eller dommer, er kurserne rigtig gode. Det vigtigste er sådan set, at du ønsker en dybere forståelse af hvordan det hele hænger sammen.

Hver aften varer ca 4 timer

2 AFTENER OM BIOMEKANIK

2 foredrags- og workshopaftner der er oplagt til klubber og foreninger. Aftnerne er både fyldt med teori og praktisk arbejde med en demohest, hvilket får teori og praksis til at gå hånd i hånd, hurtigt og forståeligt.

Første aften handler om basis skelet og muskelforståelse, og teorien bliver ført ud i praksis ved at vi kigger på et par rigtige heste, analyserer deres krop og prøver at se om det vi ser i stilstand, mon ikke også spejler sig i hestens bevægelse.

Anden aften handler om hvordan du bliver bedre til at læse hesten i bevægelse og om hvad de forskellige bevægelses-mønstre kan fortælle dig om hestens eventuelle problemer. Aftenerne vil helt sikkert sætte dig i stand til at forstå og reagerer på problemer, inden de bliver tydelige eller langvarige skader. 

VARIGHED OG MÅLGRUPPE
2 aftner om biomekanik er oplagt som klubarrangement og er for deltagere der gerne vil have hurtig og solid teori og ‘hands on’ praktisk forståelse af hestekroppen. 

Hver aften er af ca. 3 timers varighed.

10 LETTE MÅDER AT SE, OM BIOMEKANIKKEN FUNGERER

Det behøver ikke være så kompliceret. I denne ‘light’-udgave har jeg udvalgt de 10 vigtigste indikatorer til at fortælle dig hvad der foregår i din hests krop og give dig en forståelse for hvad der arbejder for eller imod dig – så du kan tage action hurtigst muligt. Foredraget er let forståeligt, underholdende og meget informativt.

VARIGHED OG MÅLGRUPPE:
Foredraget her varer ca 2 timer inklusiv spørgsmål og er oplagt som en del af et kundearrangement eller klubarrangement.