DRESSURKURSUS
Et dressurkursus, der vil gøre dig til den bedste og mest indsigtsfulde rytter med stor indsigt i bevægelse, anatomi og om, hvordan dressurens øvelser skal hjælpe din hest til markant bedre udvikling og performance.
Samling er en effekt af, at tingene i hestens krop fungerer. Det er en foræring du får det øjeblik, du rider din hest med viden og indsigt i bevægelse, hvordan hjælperne rent faktisk påvirker hesten og ikke mindst, din egen opstilling. Dressurkurset her byder på udvidet teori og ridning.
Teorien vil danne rammen om lektionerne, men der vil blive taget individuelt hensyn til de forskellige ekvipagers behov og niveau.
Paulines tilgang til dressurundervisningen er primært hestens og rytterens anatomi. Hver hest er unik og hjælpere, opstilling og bevægelse har forskellig indflydelse på hver hest. Derfor er det super vigtigt at forstå, hvordan din krop og de ting, du gør, optimerer din hest. Den måde, du sidder på optimalt på den ene hest, er måske en hindring på den anden. På et dressurkursus over 3 dage, får du god indsigt i, hvordan netop din hest, din krop og dine hjælpere får jer som ekvipage til at rykke til næste niveau.
Teorien vil foregå løbende over 3 dage og vil indeholde:
- Din krop og hvordan den påvirker hestens anatomi
- Hjælperne og hvorfor, hvordan og hvornår de skal bruges
- Dressurens øvelser og hvad de skal træne – specielt lateralt arbejde og samling
Kurset indeholder i alt ca 10 timers teori og er du en af de heldige, der deltager med hest, er der også undervisning, der vil give dig indsigt i netop din hest og hvordan den skal rides for at blive stærkere og sundere.
3 AFTNER OM DRESSUR
For noget tid siden slog det mig, at ryttere helt generelt, kender ordene i dressur men faktisk ikke er helt skarpe på hvad det præcist er underviseren mener, når han eller hun beder om ‘mere kadanceret’, ‘mere bæring’, ‘uærlig fortil’ osv. Vi ved sådan cirka, hvordan en versade er, hvad der skal til for at udføre den og hvad det teknisk kræver. Men hvad skal vi have ud af den? Hvad er facit? Det slog mig, at vi helt generelt beder hest om ‘en hel masse i den her retning’, og svaret fra hesten er naturligvis ‘noget i den her retning?’. Men hvad tror du der sker, hvis vi ved præcis hvad vi vil have, hvorfor og hvad det skal give af træning? Hvad tror du der sker, hvis vi ved præcist hvad øvelsen bygger op til, hvordan vi træner hesten stærkere til øvelsen og hvad øvelsen bygger op til… Jeg tror… Nej, jeg ved, at det giver dig et helt nyt level i din dressur-træning. Uanset om du træner dressur for dig selv, eller for stævnebanerne.
Jeg har derfor sammensat 3 virkelig nørdede aftener om dressur, dressur og mere dressur. De kommer til at handle om:
Aften 1: Uddannelsesskala
- Grundtræning på lige og buet spor
- 5 gode træningsfif til selv at checke din ridning – og få markant bedre muskelsætning
- Gangarter og tips og tricks til at finde mangler – og få dem fixet
- Fifs til opvarmning – hvordan sikrer du, at hestens krop er klar til det du beder den om
Aften 2: Opbyggende træning af hesten på middel niveau
- Hjælpere generelt. Alle hjælpere påvirker noget positivt og noget negativt. Hjælpere er ikke rigtige eller forkerte, men de kan være overtolkede og brugt uden indsigt. Hvis du ved hvad den enkelte hjælper gør, kan du lettere vælge den – ikke til en øvelse, men til en situation. Hjælperne er til, for at skabe bevægelse der skaber en øvelse. De er ikke til, for at skabe en øvelse i dig selv.
- Laterale bevægelser – de mulige hjælpere, hvad de påvirker og hvordan.
Aften 3: Samling – det er en effekt af at det hele fungerer i hestens krop. Vi skaber samling, ved at vide hvor vi skal tage og give. Vi skaber det sammen med hesten via kommunikation og forståelse.
- Gennemgang af højere øvelser. Hvad de kræver af forarbejde og hvordan du selv kan bygge hen imod dem allerede fra et tidligt stadie.
10 KLASSISKE RYTTERFEJL
Et aftenkursus hvor vi både fysisk og teoretisk taler om rytterens opstilling og om, hvordan diverse teknikker påvirker hestens bevægelse mere, end du måske ved.
Hænderne på højkant – ja, men hvorfor?
Hvordan påvirker dine ben hestens muskulatur i forskellige øvelser?
Hvorfor kan en spænding i lænden betyde nedsat bevægelse eller en stresset hest?
Og hvordan påvirker splitsæde, aflastningssæde, centreret sæde og bagvægt din hest?
En ting er at kende til teknikker og opstilling, en anden er helt sikkert at vide hvorfor. Når du som rytter forstår, hvornår du skal bruge en hjælper, hvad den skal påvirke og hvad du skal søge efter, bliver dine egenskaber som træner for din hest markant bedre.
Foredraget er tilegnet dig, der gerne vil vide HVORFOR, du skal gøre hvad og hvornår – og ikke er tilfreds med blot at gøre ‘noget’, uden at kende baggrunden.
Foredraget vil indeholde øvelser og masser af tips og tricks til at forbedre din krop, dine hjælpere og din viden om, hvad det hele gør godt og skidt for.