Om uddannelsen

Uddannelsen her vil gøre dig til den bedste og mest indsigtfulde rideinstruktør. Med hardcore viden om bevægelse, anatomi og om hvordan dressurens øvelser skal hjælpe dine elever kan du gøre en markant forskel for dine elevers udvikling og performance.

Så vil du vide mere om hvordan teknikker, udstyr, øvelser kan påvirke hesten positivt og negativt, samt blive ekspert i at se, analysere og omdanne din viden til nyttige instruktioner? Så er det en god ide at læse videre…

Hestens krop lyver ikke – og fortæller dig alt, men hvordan?
Alt, hvad du har brug for at vide for at optimere på preformance (uanset hest, race, og niveau), får du fortalt ved at se på hestens krop og den måde den bruger og bevæger sig på.  Det handler om at lære at forstå, det du ser hos equipagen, og uddannelsen her sætter dig 100% i stand til det!

Alle hvad du har brug for, for at skabe markant bedre resultater for dine elever

Uddannelsen tager 2 år (18 kurser) og vil tage dig igennem et forløb hvor du bliver specialist i at se og forstå bevægelse og omsætte det du ser til effektiv opbygning af stærke atletiske ekvipager. 

Du bliver blandt andet ekspert i at forstå :

 • Hvor meget – og ikke mindst hvor lidt – der kan påvirke hestens bevægelse og funktion positivt og negativt.
 • Teknikker og øvelser – hvad gør de? Hvordan påvirker og udvikler de styrke, smidighed og bevægelse?
 • Hvornår og hvorfor du skal vælge hvad for at få det optimale ud af træningen og opnå fremgang på både basis og højere niveauer.
 • At anvende dressuren som et effektivt redskab til at styrke equipagen og hvordan detaljeret forståelse for hestens og rytterens biomekanik kan skabe
 • Hvad de forskellige øvelser giver, hvordan de udføres anatomisk og biomekanisk korrekt, på en måde så  ekvipagen hele tiden udvikler sig og opnår bedre resultater.
 • Basis genoptræning og genopretning efter skader, fejlridning
 • Forskellige træningsfilosofier og hvad de giver dig af redskaber.

…og meget meget mere

Hvem kan ansøge

Du kan blive en del af teamet hvis du ser dig selv som en af de instruktører som vil være med til at gøre en forskel for den måde vi forstår og træner heste idag. Hvis du ser dig selv som vidensbegærlig og nysgerrig og som en person der brænder for at formidle logisk ridning baseret på velkonsoliderede værktøjer og filosofier.
Af andre krav har vi:

 • Du ønsker at bidrage til dine elevers udvikling med faktuel og ekstra velkonsolideret viden
 • Du er moden og minimum 18 år
 • Du har allerede erfaring med heste og  undervisning
 • Du ønsker et fuldtids- eller deltids job med heste og træning
 • Du ønsker at gøre en forskel for dine elever og deres heste

Emner du vil gennemgå i løbet af de 2 år

Basis anatomi

Hestens krop har så mange informationer du kan bruge konstruktivt i din undervisning. I basis anatomi får du viden om muskler, sener, muskel systemer og hvordan alt dette kan læses og oversættes til effektiv formidling af træning. Allerede i stilstand er der ufatteligt mange informationer at hente.

VÆLG DET korrekte udstyr til den korrekte situation

Alt udstyr har en betydning, en historie og en grund til at være der. Det handler ikke om at vælge bid/bidløs, todelt/tredelt, bom/bomløs… Det handler om at kunne se: Hvordan PÅVIRKER udstyret netop denne hest og vælge ud fra det. At basere dine valg på det du observerer gør en kæmpe forskel ifht. den hjælp og vejledning du giver dine elever.

DRESSUREN SOM GYMNASTICERENDE TRÆNINGSREDSKAB

Dressuren er selvfølgelig grundstenen i denne uddannelse. Du vil ikke kun lære dressur. Når du er færdig med dressur-kurserne kan ved du ikke kun hvordan de enkelte øvelser skal se ud. Du ved også HVAD øvelsen skal træne og hvilke muskler, sener og knogler der skal arbejde for at alt spiller.

BEVÆGELSES ANALYSE

Gangarter, takt, flow, symmetri.. Afskub, bæring, fremføring.. Hvad har det hele af betydning for hestens bevægelser og hvordan kan du bruge det kontruktivt? Du vil få masser af træning i at forstå og analysere det hele. Alt sammen vigtige redskaber at mestre når du udvikler dine elever.

OPSTILLING OG RYTTERENS INDFLYDELSE PÅ HESTENS BIOMEKANIK

En hånd der vender vandret flytter mere vægt end du tror. Og hvad gør en muskelspænding i det ene hofteled ved hestens svingninger? Rytterens opstilling betyder meget for bevægelsen og du bliver en ørn til at se og forstå dette og hjælpe dine ryttere til at  opnå bedre bevægelse via opstilling og konstruktiv kontrol over hjælperne.

genoptræning
– hvad er realistisk, hvilke tanker og hvad kan du gøre

Heste kommer til skade. Ofte betyder det pauser fra træningen og at du mister flow og overblik over dine elevers udvikling. Her bliver du i stand til at forblive i kontrol over forløbet og endda stadig tilføje til udviklingen. Som en del af pensum vil du også blive undervist i at forstå røntgen og scanninger på basis niveau så dialog med dyrlæger ifht genoptræning bliver let.

UDSTYR OG BESKONING

Udstyret er der for en grund. På uddannelsen vil du få udvidet viden om hvordan udstyr og beskæring/sko skal virke/påvirke hestens bevægelser positivt, så du bliver en god rådgiver for dine kunder og kan se hvad der virker og hvad der ikke gør.  – igen med det mål for øje at hjælpe dine elever frem til optimal bevægelse

FILOSofier og træningsmetoder – hvornår & hvorfor

Ridesporten byder på et hav af filosofier og metoder. At tro at alle heste passer ind i et system er helt tosset. Men hvornår og hvordan kan du bruge de mange værktøjer der er i udbud? Det handler nemlig ikke om at ekskludere de mange tilbud, men om at kende til dem og vide hvornår du kan lade dig inspirere og bruge hvad.

Andet

Ridesporten byder på et hav af filosofier og metoder. At tro at alle heste passer ind i et system er helt tosset. Men hvornår og hvordan kan du bruge de mange værktøjer der er i udbud? Det handler nemlig ikke om at ekskludere de mange tilbud, men om at kende til dem og vide hvornår du kan lade dig inspirere og bruge hvad.

Underviserne

Til uddannelsen er tilknyttet nogle af landets største nørder som gæsteundervisere. Du vil erhverve dig viden fra de bedste smede, dyrlæger og andre fagfolk. I listen her under vil du løbende kunne se hvem vi har tilknyttet til uddannelsen.
Hovedforløbet og den røde tråd afholdes af Pauline Preston

Uddannelse
58990dkk
Mulighed for afdragsordning
18 kurser
Anden info?
BESTIL