Trine & Rosita

Navn (Name) :A-Furia
Race (Breed) : Lusitano
Alder (age):14
Problem/skade (problem/injury):Generelt udfordret krop & hypermobil.
Følgeskader: Ryg og lænd er hårdt udsat grundet den måde han belaster sin krop i bevægelse. Ydermere er hans bryst og hals udsat.
Goal:MB dressur 
Fokus område : Styrke og teknik i kroppen
Træningsmetoder (training methods) :Dressur og gymnasticering. Varieret træning med gymnasticering for øje.
Status:Går alle øvelser op til LA6. Påbegyndt gymnasticering til piaffe og passage.

Maja og Donau er med på denne liste fordi de er et godt eksempel på at få taget de rigtige beslutninger på de rigtige tidspunkter.

Historik: Maja kontaktede mig i sommeren 2017. Hendes hest Donau på 7 år ville ikke have sadel på, viste ubehag i ridning og på staldgangen. Hun svingede meget i temperament.
Fund: ved undersøgelse og bevægelsesanalyse var der en del at finde på Donau. Hun havde karpelænd, huntersbump og var generelt spændt i hele kroppen. Hendes nakke var skæv og brystben og skulder var næsten fixeret.

Behandling: Donau blev sat i intensiv behandling og træning. Og allerede 2. gang jeg besøgte Donau fik jeg lov at lave de fleste justeringer af hendes krop uden at hun sparkede og bed ud. Maja kunne gå igang med træningen af Donau. Donau’s ryg begyndte hurtigt at fungere og vi kunne via longe rette op på den skæve skulder og hofte muskulatur. Men der kom hele tiden tilbagefald. Heldigvis er Maja en hesteejer med ben i næsen. Da vi fik Donau op at køre for 3. gang med tilbagefald, blev vi enige om at køre Donau på Højgaard for at få fuld røntgen og se hvad vi havde at gøre med. Og billederne var nedslående. Der var knogleforandringer på 3 ud af 4 ben samt i nakke og ryg.
Behandling og genoptræning kan gøre rigtig meget for en hest, men kan ikke ændre stort på sammengroninger og slidskader. Maja måtte derfor stille sig selv de svære spørgsmål: hvad vil jeg selv, og hvad er fair for smukke Donau? Meldingen fra Højgaard var da også klar: det genopretningsarbejde der var lagt i Donau var ret godt, hendes skader taget i betragtning. Men det var nok også det eneste vi kunne forvente. Vi kunne få hende op at køre og i ok vedligehold, men der var lang vej til ridehest.

Status: Donau er erklæret uanvendelig som ridehest. Faktisk er hendes krop så dårlig, at det ikke engang var en anbefaling at bruge hende som følhoppe. Donau har skader i udbrud, til trods for at hun ikke er i træning. Dvs at hun går rundt med store smerter stort set hele tiden.
Derfor er beslutningen også blevet at Donau, til trods for hendes kun 7 år, skal herfra.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.