Pernille og Novelle

Mit navn er Pernille og jeg er ejer af fjordheste vallakken Stald Kiels Novelle på 9 år, som jeg har haft siden han var 2,5 år. Jeg har selv trænet ham op til vores nuværende niveau, som er La6A og vi har sammen startet fjordheste-DM for senior i dressur 2 gange, hvor vi begge gange har ligget i top 8. Jeg har også på min forhenværende hest redet EM for junior (5. plads.) og flere gange DM i dressur, hvor bedste resultat er en 7 plads.

Jeg har redet så længe jeg kan huske, og vil nok klassificere mig selv som værende en all-round rytter, men hvor fokus er på dressuren.

Jeg valgte at begynde ved Pauline, da jeg har en hest som er dejlig sensitiv og dermed ikke kan lide at man rider med pisk på ham. For at vi kunne komme videre inden for dressuren, vidste jeg at jeg skulle finde en anden tilgangsvinkel til den måde jeg ville skulle gribe dette an på.

 

Ved at begynde ved Pauline har jeg fået en hest som ikke længere laver lige så mange spændinger igennem kroppen, og finder ”dressur-formen” meget mere behagelig at gå i. Hun har også hjulpet mig med at finde mig bedre tilpas på min hest, da han har en meget stor og rummelig trav. Ved Pauline har jeg oplevet at sådan en ting som at ride versade, er blevet meget nemmere, og at min forståelse for hvorfor man laver de forskellige øvelser og hvordan de hjælper og påvirker hesten, er blevet endnu bedre. Hertil er jeg blevet endnu bedre til at mærke min hest, hvilket gør at vores samarbejde er blevet endnu bedre.

Første gang jeg møder Pauline er til et bomkursus, hvor jeg faldt for den måde Pauline griber sine evipager an på, og at hun kan så mange forskellige ting (jordarbejde, bomme, lange liner osv.), som gør at man kan kombinere mange ting i sin dressurtræning. Jeg var også nået til et punkt hvor jeg var blevet klar til at vende lidt op og ned på den måde jeg betragtede dressuren på, og også den måde man var opdraget med at se og forstå dressuren på.

Jeg kan ikke andet end varmt og helhjertet anbefale Pauline til andre, da hun har en stor faglig viden og man kan mærke hvor meget hun brænder for det hun gør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *